Om Mig

Hanne Melvej Lyngbye

Kostumer og design

Det er mit mål

at levere kostumer og dragter af høj kvalitet

Kostumer og historiske dragter der respekterer og tilgodeser de krav og ønsker den enkelte produktion fordrer, Uanset om det drejer sig om teater-produktioner eller dragter til museer.

Når historierne skal vækkes til live og fortælles, er kostumer og tekstiler, en meget stærk medspiller.

Kostumer af høj kvalitet og autencitet sammen med interiørtekstiler spiller ofte ind, når scenen skal sættes, karakterer skal skabes og stemninger defineres.

Det bidrager til at gøre historien håndgribelig.

HISTORIK

Siden 1988 har jeg arbejdet med kostumer og historiske tekstiler til Museer og teatre

17 år som kostumier, designer og skrædder ved Børne og Ungdomsteatret Filuren. I 2003 blev jeg headhuntet til Den Gamle By som afdelingsleder for kostumeafdelingen. Som en del af det team, der skulle udvikle og implementere Levende Museum, var jeg ansvarlig for frem-stilling og reproduktion af historisk autentiske dragter, med udgangspunkt i museets magasiner. Desuden havde jeg ansvar for fremstilling af hør tapeter til bemaling i Møntmestergården, diverse gardiner og senge tekstiler til byens huse generelt.
2013 gik jeg freelance og fra 2013-2017 var jeg fungerende kostumechef ved Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand.
2017 tilbage i Danmark og har af flere omgange leveret historiske dragter til bl.a. Frederiksborg Slot, Højriis Slot, Moesgaard Museum, Mosede Fort